Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ BREAKING NEWS (Μάϊος 2010)ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

·         Στο ποσό των 500 ευρώ περιορίζεται ο 13ος και σε άλλα 500 ευρώ ο 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα: 250 ευρώ δώρο Πάσχα, 250 ευρώ δώρο αδείας και 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων. Τα ποσά αυτά θα δίνονται εφόσον οι μεικτές αποδοχές του εργαζόμενου δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.
·         Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
·         Παγώνουν (δεν θα χορηγηθούν αυξήσεις) για μία τριετία στους μισθούς του Δημοσίου.
·         Στις συντάξεις (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) τα ποσά του 13ου-14ου μισθού είναι: 200 ευρώ δώρο Πάσχα, 200 ευρώ δώρο αδείας και 400 ευρώ δώρο Χριστουγέννων. Τα ποσά αυτά θα δίνονται εφόσον η σύνταξη δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ το μήνα.
·         Έρχονται αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει αποζημιώσεις και απολύσεις, όπως και για τη μείωση κόστους υπερωριακής απασχόλησης.
·         Αυξάνονται τα κλιμάκια ΦΠΑ σε 23%, 11% και 5,5% (10% αύξηση σε κάθε κλιμάκιο).
·         Νέες αυξήσεις 10% σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα λόγω αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
·         Αύξηση των φόρων πολυτελείας κατά 10%
·         Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.
·         Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
·         Αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης
·         Από το 2011 η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών, με τριετή περίοδο προσαρμογής.
·         Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αλλάζουν. Εισάγεται όμως μηχανισμός «αυτόματης προσαρμογής των ορίων ηλικίας στο προσδόκιμο ζωής».
·         Μειώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία.
·         Αυξάνεται η ελάχιστη περίοδος εισφορών από τα 37 στα 40 έτη έως το 2015
·         Περιορίζεται η πρόωρη συνταξιοδότηση και αυξάνεται το ελάχιστο όριο στα 60 έτη
·         Επέρχονται περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών
·         Ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για άτομα άνω των 65 ετών, με βάση εισοδηματικά κριτήρια

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι εάν υπάρχει ανάγκη για συμπληρωματικά μέτρα, τα συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν» Σέρβας Ντερόοζ, επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν. «Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί επίσης κρίσιμο οι ελληνικές δημόσιες αρχές να είναι έτοιμες να λάβουν κάθε πρόσθετο μέτρο που θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ.


ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Δύο αυτοκτονίες, λόγω οικονομικών προβλημάτων

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην αυτοκτονία έναν συνταξιούχο οικοδόμο κι έναν αγρότη στη Βόρεια Ελλάδα. Οι αυτόχειρες και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν απαγχονισμένοι, αναστατώνοντας τις τοπικές κοινωνίες όπου ζούσαν και στις οποίες ήταν κοινό μυστικό ότι βρίσκονταν αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά και κατ’ επέκταση οικογενειακά και προσωπικά ζητήματα.
«Θεωρούμε ότι ο οποιοσδήποτε σχολιασμός των ανωτέρω θα ήταν προσβλητικός προς όσους βιώνουν πλέον τα νέα μέτρα στη ζωή τους. Βέβαια αν δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς, με την υποτίμηση της  ζωή μας, την άσβεστη δίψα των κρατούντων για χρήμα δεν πρέπει να απελπιζόμαστε… Ελπίδα υπάρχει:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου