Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα για τον Κώστα Βλαδενίδη (Σεπτέμβρης 2009)



        Την Παρασκευή στις 25 Σεπτέμβρη ξεκινάει η δεύτερη δίκη του Βλαδενίδη Κώστα, με το ίδιο κατηγορητήριο που είχε εδώ και δύο χρόνια πριν όταν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί μαζί με άλλα 48 άτομα στην πορεία της 8/3/2007. Ο λόγος της επανάληψης της δίκης είναι η έφεση που κατέθεσε η εισαγγελία λίγες μέρες μετά την έκδοση της πανηγυρικής αθωωτικής απόφασης για όλους τους κατηγορουμένους, αλλά και τη μετατροπή των κατηγόρων σε κατηγορουμένους αφού μεταβιβάστηκε η δικογραφία στον εισαγγελέα για να ασκήσει διώξεις εναντίον των αστυνομικών.
        Η πορεία της 8ης Μάρτη ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη πορεία του φοιτητικού κινήματος του 2007. Ενός φοιτητικού κινήματος που εναντιωνόταν στο νέο νόμο πλαίσιο, την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και την υπόλοιπη αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και έψαχνε τρόπους συνένωσής του μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό (δάσκαλοι, καθηγητές) αλλά και συνολικά το εργατικό κίνημα. Ένα φοιτητικό κίνημα που ήθελε τη συγκρότηση, μέσα από τα αιτήματά του,  ενός μετώπου Παιδείας- Εργασίας, πραγματικά επικίνδυνου για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση, αλλά νικηφόρου για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.
        Δεν είναι τυχαίο που ο Βλαδενίδης είναι ο μόνος που ξαναπερνάει δίκη. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχε πιαστεί με φοιτητές και αυτό έφτανε για την αστυνομία και την εισαγγελία για να διαχωριστεί από τους υπόλοιπους. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η συμμετοχή εργαζομένων σε φοιτητικές πορείες.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από τον Κ.Βλαδενίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου