Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ (2007)


Ο σύλλογος φοιτητών αποτελείται από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών του εκάστοτε τμήματος και αποτελεί τη βάση των Γενικών Συνελεύσεων για τη λήψη και κατοχύρωση αποφάσεων. Ο σύλλογος φοιτητών δεν είναι παρέα λίγων με «προνομιακές» θέσεις -βλέπε εκπροσώπους παρατάξεων- «πεφωτισμένων» ηγετών που παρουσιάζονται στις Γενικές Συνελεύσεις με μια λύση για όλα.

Το σύνολο των ίδιων των φοιτητών και όχι των εκπροσώπων καθορίζει το σύλλογο και τη δράση του. Οι φοιτητές είναι αυτοί που καθορίζουν τα ζητήματα που τους αφορούν μέσα στον σύλλογο τους, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που διεξάγονται.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο έτος φοίτησης, είναι κανείς μέλος  του συλλόγου στον οποίο ανήκει και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλει να δρα ως τέτοιο. Με συνείδηση των δυνατοτήτων για διεκδικήσεις που του παρέχει αλλά και των ευθυνών που καλείται να αναλαμβάνει, ο καθένας από μας κινείται μέσα στη σχολή του επιδιώκοντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης για ολόκληρο το σύνολο αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής για ολόκληρη την κοινωνία.

Η εξατομίκευση και η ανάθεση του ρόλου του συλλόγου σε «ικανά» χέρια εκλεγμένων ή μη εκπροσώπων που μονοπωλούν το δικαίωμα έκφρασης του συλλόγου, καθρεφτίζουν μια καθολική πραγματικότητα που, εκφυλίζοντας την έννοια του συνόλου, καταφέρνει να αποδυναμώνει τις διεκδικήσεις μας και να μας καθιστά ανενεργούς και παθητικούς στις αποφάσεις των άλλων για τις δικές μας ζωές.

Ο φοιτητικός σύλλογος είναι προνόμιο και όπλο στα χέρια των φοιτητών γιατί παρέχει τη δυνατότητα ανατρεπτικών διεκδικήσεων και έντονης ζύμωσης απόψεων, κάτι το οποίο δύσκολα θα μπορεί κανείς να συναντήσει στους αυριανούς επαγγελματικούς και εργασιακούς μας χώρους.



Όλοι είμαστε ενεργά μέλη του συλλόγου μας και ικανοί να πετύχουμε τις διεκδικήσεις μας αν σκεφτόμαστε και πράττουμε ως σύνολο. Ως σύλλογος φοιτητών  οφείλουμε να δρούμε συλλογικά και να διεκδικούμε ενεργά, παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν στις συνθήκες φοίτησής μας και σε κοινωνικά ζητήματα που, ακόμα κι αν φαίνονται μακρινά, μας αφορούν άμεσα.

Η συλλογική δράση είναι η μόνη που μπορεί να μας θωρακίσει ενάντια στην κοινωνική αποσάθρωση γιατί δε νοείται κοινωνία αν τα μέλη της δρουν σαν άτομα.




                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου