Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

πλαισιο 12.01.2009



ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 

Σ. Φ. ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 



Η ομορφιά είναι στους δρόμους. 



Αυτές τις μέρες στους δρόμους των πόλεων σε όλη την Ελλάδα αυτό το σύνθημα φαντάζει ζωντανό περισσότερο από ποτέ. Από στις 6 Δεκέμβρη η ιστορία δε γράφεται σε κανένα βουλευτικό έδρανο και σε κανένα πολιτικό γραφείο αλλά στους πνιγμένους από τα χημικά δρόμους όπου νεολαία και εργαζόμενοι διαδήλωναν ενάντια σε εκείνη την πολιτική η οποία στο απόγειο της αυταρχικότητας και της αλαζονείας της δολοφονεί εν ψυχρώ ένα 15χρονο μαθητή. 



Η κρατική καταστολή εδώ και χρόνια εμφανίζεται και στον εργασιακό -κοινωνικό χώρο. Οι ‘περίεργοι’ θάνατοι μεταναστών όπως αυτός του Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ στην Πέτρου Ράλλη μετά από καταδίωξή του από αστυνομικούς πριν από δύο μήνες έρχονται σε συσχέτιση με μια γενικότερη πολιτική εκφοβισμού των μεταναστών που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό από την αστυνομία. Οι επιθέσεις μάλιστα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με πρόσφατο παράδειγμα τον ακρωτηριασμό 19χρονου Αφγανού μετανάστη στην Πάτρα μετά από καταδίωξη που προηγήθηκε με λιμενικούς. Είναι προφανής η πρόθεση της αστυνομίας να περάσει ένα μήνυμα στους μετανάστες. Στη λογική της αυθαιρεσίας της αστυνομίας πρέπει να μπει ένα στοπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω. Στις 25 Μαρτίου 2000, ο Νίκος Λεωνίδης, 18χρονος Ρωσοπόντιος, έχασε τη ζωή του πυροβολημένος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, επειδή δε σταμάτησε για έλεγχο. Ο αστυνομικός που διέπραξε το έγκλημα αθωώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια. Πρόσφατα όμως ήρθε η καταδίκη της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκληματική αυτή πράξη. Στην Ελλάδα όμως ως πότε η δικαιοσύνη θα πρέπει να δίνει να το δικαίωμα στην αστυνομία να παραβιάζει το νόμο (που προσπαθεί η ίδια να επιβάλει) όπως και όποτε θέλει; 





Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου επίθεση με βιτριόλι. Η Κωνσταντίνα είναι μία από τις εκατοντάδες μετανάστριες εργάτριες που εργάζεται χρόνια σαν καθαρίστρια σε καθεστώς υπενοικίασης. Η επίθεση με βιτριόλι στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι μια δολοφονική επίθεση που στρέφεται ενάντια σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνδικαλιστή, σε κάθε αντιστεκόμενο, σε όλη την κοινωνία. και τα δυο αυτά περιστατικά αναδεικνύουν με το χειρότερο βέβαια τρόπο την προσπάθεια βιαίας καταστολής απέναντι στην προσπάθεια χειραφέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος και των μεταναστών. 



Αλληλεγγύη στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα 





Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είναι άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό , καθώς εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως έχει εκφραστεί με τις δολοφονίες του Ν. Τεμπονέρα το 1991, των Κουμή και Κανελοπούλου το 1980, του Μ.Καλτεζά το 1985, τα τελευταία χρόνια στις φοιτητικές πορείες (με κυριότερες αυτές της 8/6/2006 και 8/3/2009), με τη δολοφονία μιας γυναίκας στη Λευκίμμη στις διαμαρτυρίες για τους ΧΥΤΑ, με τις δολοφονίες μεταναστών, αλλά και με την έντονη καταστολή στις πορείες του περασμένου Δεκέμβρη. 

Η κρατική βία, καταστολή και μη, απλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα παραδείγματα πολλά: ανεξέλεγκτη χρήση χημικών όπως δακρυγόνα που προκαλούν αποδεδειγμένα σοβαρές βλάβες σε όσους εκτίθενται στη χρήση τους. Στις πορείες η καταστολή γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις… 18 δικηγόροι προσήχθησαν στην ασφάλεια την Παρασκευή από την οδό Ασκληπιού, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Δεν δίστασαν να συλλάβουν ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, αλλά και δικηγόρους, μέλη της ομάδας νομικής βοήθειας, που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους διαδηλωτές. Παράλληλα, άνδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στους γιατρούς να πλησιάσουν για να βοηθήσουν τους τραυματισμένους, ενώ ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους και περαστικούς που τους φώναζαν να σταματήσουν. Την ίδια στιγμή, σε άλλο σημείο του κέντρου της Αθήνας, άνδρες των ΜΑΤ ξαναχτύπησαν με γκλοπ, διαδηλωτή που μόλις είχε βγει από κλινική με ράμματα στο κεφάλι από προηγούμενη επίθεση των ΜΑΤ, αφήνοντας τον αναίσθητο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λεγάκη, ο επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που προέβη στις προσαγωγές των δικηγόρων, τους ανακοίνωσε ότι εκτελεί πολιτική απόφαση!!! Σε περιόδους όπου τα κινήματα γίνονται επικίνδυνα για τους σχεδιασμούς του κράτους αναπτύσσοντας συλλογικές κινηματικές διαδικασίες και υιοθετώντας ριζοσπαστικές μορφές πάλης, το κράτος επιστρατεύει τους μηχανισμούς του (επίσημους και μη) για να τα καταστείλει και να τα τρομοκρατήσει. Είναι αναγκαίο ειδικά στην περίοδο αυτή που διανύουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται, δεν συκοφαντείται. 

Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην κρατική καταστολή (η οποία έγινε φανερή τόσο με την δολοφονία όσο και στην κοινωνική έκρηξη που την ακολούθησε), στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Ν. Πλαίσιο, αναγνώριση των ΚΕΣ), αλλά και ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και η τρομοκρατία δεν μας σταματά 





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 

Τα γεγονότα της Γάζας σίγουρα δεν αποτελούν ένα μακρινό και αδιάφορο γεγονός. Αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα επεκτατισμού και κατάφορης καταπάτησης των δικαιωμάτων ενός λαού 

Το κράτος του Ισραήλ, με την υποστήριξη μιας κοινωνίας αποπροσανατολισμένης από τα διδάγματα του σιωνισμού και υποστηριζόμενη από ΗΠΑ – ΕΕ και τα λόμπι της Αμερικής, διαπράττει σήμερα μια γενοκτονία. 

Ο εβραϊκός λαός σήμερα στηρίζει ένα ολοκαύτωμα στη γάζα που όμοιο του η α παγκόσμια κοινότητα μόνο στο Άουσβιτς ξαναείδε, όπου τότε οι διωκόμενοι ήταν οι εβραίοι. 

- Άμεση κατάπαυση του πυρός 

- Εθνική ανεξαρτησία και ίδρυση ανεξάρτητου βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους 



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

· Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για το θάνατο του 15χρονου μαθητή
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 

· Καμία καταπάτηση του πανεπιστημιακού Ασύλου και απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από τους χώρους Ασύλου και διεξαγωγής κινητοποιήσεων
Δημόσια και δωρεάν παιδεία 

· Να αποσυρθεί άμεσα ο νέος νόμος πλαίσιο . Καμία εφαρμογή από τα τμήματα του Πρότυπου εσωτερικού κανονισμού και των τετραετών επιχειρησιακών προγραμμάτων που προωθεί το υπουργείο. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

· Να μην αναθεωρηθεί το αρ.16 του συντάγματος. Όχι στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τα ΚΕΣ που τα νομιμοποιεί μέσω της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων – Να σταματήσει η λειτουργία των ΚΕΣ, και των λοιπών ιδιωτικών τριετών σχολών. 

· Να αποσυρθούν οι ψηφισμένοι νόμοι για αξιολόγηση – ΙΔΒΕ – ΔΟΑΤΑΠ 

· Όχι στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. 
Όχι στους 2 κύκλους σπουδών και στην εφαρμογή των διατάξεων της Μπολόνιας - Όχι στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. - Καμία διάσπαση του πτυχίου μας. 

· Ελεύθερη επιλογή μαθημάτων-Κατάργηση του ν+3 και των προαπαιτουμένων 

· Όχι στην εφαρμογή του νόμου για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα 

· Αύξηση της χρηματοδότησης ανάλογη των αναγκών του πανεπιστημίου 

· Διάλυση των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ και κατάργηση του τρομονόμου 

· Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις 

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη – δημιουργία εθνικά ανεξάρτητου βιώσιμου κράτους 





ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:



· Σταμάτημα των μαθημάτων στις 15/01 και συμμετοχή στην πορεία την Πέμπτη 15/01 με προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 11 

· Νέα γενική συνέλευση στις 16/01 στις 13.00 

· ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

· ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 

· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ στη Λάρισα ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/1 για τον τρομονόμο





ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Χημικών Μηχανικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου