Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ 20-9-11


ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ Σ.Φ. ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για  5η εβδομάδα δείχνοντας την αποφασιστικότητα του φοιτητικού κόσμου να ανατρέψει τον νόμο Διαμαντοπούλου. Ένα νόμο που καταργεί κάθε έννοια ενός ελεύθερου πανεπιστημίου το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία.
Ο νέος νόμος έρχεται να διασπάσει τα πτυχία μας, να κατακερματίσει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, να επιβάλλει δίδακτρα και να στρέψει τα πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις για την οικονομική τους επιβίωση.  Καταργεί το άσυλο, επιβάλλει πειθαρχικά και διαγράφει φοιτητές.  Τέλος, παραδίδει την έρευνα στα οικονομικά συμφέροντα των εταιριών και τοποθετεί manager στα διοικητικά των σχολών.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες δράσεις στα πλαίσια των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, έγιναν παρεμβάσεις σε σχολεία (μοίρασμα κειμένων, ενημέρωση μαθητών σχετικά με τον νέο νόμο), νοσοκομεία (μπλοκάρισμα των ταμείων), ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε κεντρικά σημεία της πόλης με στήσιμο μικροφωνικών (πλατεία Αριστοτέλους, κινηματογράφος Ολύμπιον) και πανεκπαιδευτική πορεία. Σε επίπεδο τμήματος, συνεχίστηκε η παρέμβαση στις εγγραφές με τραπεζάκι του συλλόγου, μακριά από μικροκομματικά και παραταξιακά συμφέροντα.
Οι μαζικές καταλήψεις των μαθητών, οι απεργίες των δασκάλων και η στάση εργασίας των καθηγητών δείχνουν να δημιουργείται ένα διευρυμένο μέτωπο αγώνα στο χώρο της παιδείας.
   Αγωνιζόμαστε σε συμπόρευση με όλα τα θιγόμενα και αποκλειόμενα κομμάτια της κοινωνίας σ’ ένα διαρκή αγώνα μέχρι τη νίκη, για να υπερασπιστούμε δικαιώματα, ελευθερίες και εργατικές κατακτήσεις, αρνούμενοι να πληρώσουμε τη κρίση τους και τα χαράτσια τους.  Γιατί ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι συνάμα αγώνας για μόρφωση, εργασία, ελευθερία, αξιοπρέπεια ενάντια στην αποκτήνωση και τον εκχυδαϊσμό της κοινωνίας που κυβερνήσεις και επιχειρήσεις θέλουν να μας επιβάλουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·           Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, σπουδές για όλους τους φοιτητές.
·           Έρευνα για τις ανάγκες της κοινωνίας.
·           Δωρεάν και δημόσια παιδεία και περίθαλψη για όλους.
·           Ο νόμος Διαμαντοπούλου να ανατραπεί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
·         Κατάληψη τμήματος και διακοπή διδακτικής και ερευνητικής διαδικασίας μέχρι την επόμενη συνέλευση.
·         Συνέλευση  την Τρίτη 4/10 σε κατειλημμένη σχολή και ώρα 12:00
·         Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με προσυγκέντρωση στις 11:00 στο Πολυτεχνείο
·         Συμμετοχή στο συντονιστικό καταλήψεων μετά την πορεία.
·         Συντονιστικό κατάληψης την Τετάρτη 28/9 στις 12:00
·         Οι εγγραφές να διεξάγονται μόνο με την παρουσία τραπεζιού του συλλόγου και όχι παρατάξεων ή σχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου