Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 17-10-2009


    Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Παρασκευή 30/10/2009, άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμό πρωτοφανούς μεγέθους, στον όροφο του τμήματος χημικών μηχανικών. Οι υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την ομάδα των αγνώστων ήταν μεγάλες σε έκταση(σπασμένα τζάμια, νιπτήρες, πόρτες, καλοριφέρ).
   Το Από Κοινού όπως και στο παρελθόν καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ενέργεια αυτήν, όπως και άλλες παρόμοιας φύσης που ως αποτέλεσμα έχουν:
·                     Να δίνεται πάτημα για την υποβάθμιση του ασύλου(από όσους έχουν πρόθεση να το πλήξουν )
·     Την απομαζικοποίηση του φοιτητικού κόσμου από το Πανεπιστήμιο, που συνεπάγεται μείωση της ζωτικότητάς τους.
   Καταδικαστέα είναι και η συμπεριφορά των καθηγητών, που ενώ ήταν ενήμεροι για το γεγονός, δεν ειδοποίησαν άμεσα το συνεργείο καθαρισμού της σχολής. Η μόνη πρωτοβουλία που πάρθηκε για το ¨συμμάζεμα¨ του χώρου ήταν εκ μέρους του Από Κοινού την Κυριακή το μεσημέρι.
 Όσοι σπεύσουν να κατηγορήσουν την ύπαρξη του ασύλου ¨που υποθάλπει παρόμοιες καταστάσεις¨, τους υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και δεν είναι ξεκομμένο από αυτήν. Όσο η κοινωνία μας παρουσιάζει τέτοιες προβληματικές, αυτές είναι λογικό να εμφανίζονται και στο Πανεπιστήμιο.

Μοναδική λύση προάσπισης του ασύλου αποτελεί η ευαισθητοποίηση του συνόλου των φοιτητών και η οικειοποίηση του χώρου του πανεπιστημίου από όλους όσους ανήκουν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου