Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ (Νοέμβριος 2009)


Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυριότερο μέσο κατοχύρωσης και υλοποίησης των αποφάσεων του συλλόγου των φοιτητών και πρέπει να αποτελεί πεδίο παράθεσης ιδεών, προτάσεων και διεδικήσεων. Τη Γενική Συνέλευση την ελέγχουν και την κατευθύνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και ως εκ τούτου, είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι να εξασφαλίσουν σε εαυτούς και στους συναδέλφους τους τη δυνατότητα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, η Γ.Σ δεν είναι ούτε κομματική σύναξη, ούτε κουβέντα από λίγους για θέματα που δε μας αφορούν.

Η Γ.Σ. πραγματοποιείται κατόπιν απαίτησης και επιθυμίας των ίδιων των φοιτητών.
Κατά τη διάρκειά της, δε γίνονται ούτε μαθήματα, ούτε εργαστήρια, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητες να συμμετέχουν σε αυτή.
Ο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα λόγου και παρέμβασης για θέματα που αφορούν τόσο τις συνθήκες της φοίτησης, όσο και τα γεγονότα και τις συνθήκες μέσα στο ευτύτερο κοινωνικό σύνολο.  Μέσω των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μπορεί ο σύλλογος να επιτύχει αξιοπρεπείς συνθήκες για τον ίδιο, μπορεί να πάρει θέση για τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα και να διασφαλίσει περισσότερα συλλογικά δικαιώματα.

 Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται προς εσωτερική κατανάλωση από τις εκάστοτε παρατάξεις, αλλά οφείλουν να προβάλλουν τις ουσιαστικές ανάγκες των φοιτητών και να υλοποιούν τις διακδικήσεις τους.
Η διαδικασία της Γ.Σ δεν πρέπει να απαξιώνεται, αλλά να ενισχύεται με τη συλλογική και ενεργή συμμετοχή όλων μας γιατί πρόκειται για υπόθεση όλων μας, εφ’όσων είναι η μόνη διαδικασία που εκφράζει άμεσα και αμεσοδημοκρατικά τη βούληση του συλλόγου.

Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία οφείλουμε να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για τα ζητήματα που μας αφορούν και όχι κάποιοι άλλοι «ειδήμονες» εκπρόσωποι, ή καθηγητές, ή υπουργοί που ευαγγελίζονται έτοιμες λύσεις για όλα με τον ελάχιστο κόπο:
-Οι εκπρόσωποι με το τσιτάτο «ψήφισέ με και θα τα βολέψουμε όλα».
-Οι καθηγητές με την τακτική «εγώ ξέρω, εσύ όχι», η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση με την υποχρεωτική πρόοδο, παρουσία, εργασία, αλυσίδα μαθημάτων κ.ο.κ.
-Οι υπουργοί με τη γνωστή, όπως αποδείχθηκε, μέθοδο «ψεκάστε τους, ιδιωτικοποιείστε τους, βγάλτε τους άνεργους και τελειώστε τους»

Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι το μοναδικό όχημα διεκδίκησης όσων δικαιωματικά μας ανήκουν γιατί η αποποίηση των ευθυνών και η ανάθεσή τους σε τρίτους δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου